4 σημάδια ότι έχετε διαρροή κύριας γραμμής νερού στην αυλή σας

Οι διαρροές νερού στην αυλή μπορεί να είναι απογοητευτικές και δαπανηρές – ειδικά αν δεν τις αντιμετωπίσετε γρήγορα. Όσο μεγαλύτερη είναι η διαρροή της κύριας γραμμής νερού προς το σπίτι σας, τόσο περισσότερο νερό διοχετεύεται στην αυλή σας. Όλο αυτό το νερό εισέρχεται στο χώμα γύρω από το σπίτι σας μπορεί να οδηγήσει σε καταβόθρες, εξάρθρωση σωλήνων ή ακόμα και σοβαρή δομική βλάβη. Θα κολλήσετε πληρώνοντας για την επισκευή του δικτύου ύδρευσης και τη ζημιά που προκάλεσε!

Για να αποφύγετε αυτά τα έξοδα, μάθετε πώς να καταλάβετε εάν έχετε διαρροή νερού υπόγεια. Μόλις εντοπίσετε το πρόβλημα, μπορείτε να καλέσετε τους επαγγελματίες για την επισκευή της κύριας διαρροής νερού. Αν νομίζετε ότι μπορεί να έχετε διαρροή νερού στην αυλή, αναζητήστε καθένα από αυτά τα τέσσερα σημάδια. Καλέστε μας αμέσως αν…

1. Οι λογαριασμοί του νερού σας φαίνονται πολύ υψηλότεροι από το κανονικό

Ακόμη και οι πιο μικρές διαρροές νερού σπαταλούν πολύ περισσότερο νερό από ό,τι φαντάζεστε. Γνωρίζατε ότι μια και μόνο, μικροσκοπική διαρροή από τη βρύση μπορεί να σπαταλήσει έως και 90 γαλόνια νερού την ημέρα; Φανταστείτε πόσο νερό θα μπορούσε να σπαταλήσει μια σοβαρή διαρροή κεντρικής γραμμής ύδρευσης!

Οι διαρροές της κύριας γραμμής νερού σπαταλούν τεράστια ποσότητα νερού κάθε μέρα. Δεν βλέπετε ούτε επωφεληθείτε από αυτό το νερό, αλλά το πληρώνετε. Εάν οι λογαριασμοί νερού σας φαίνονται ξαφνικά υψηλότεροι και δεν μπορείτε να καταλάβετε γιατί, μια διαρροή νερού μπορεί να είναι ο ένοχος. Η διόρθωση αυτής της διαρροής δεν θα αποτρέψει απλώς την ακριβή ζημιά στο μέλλον. θα σας εξοικονομήσει χρήματα τώρα!

2. Συσσωρεύεται υγρασία στους τοίχους σας

Η γραμμή της αυλής σας μεταφέρει όλο το νερό που χρησιμοποιείτε στην αυλή σας και στο σπίτι σας. Όπως όλοι οι σωλήνες, είναι ένα κλειστό σύστημα. Το νερό δεν πρέπει να φεύγει από το σωλήνα μέχρι να βγει από τα φωτιστικά σας. Εάν αυτό το νερό τρέχει από έναν σπασμένο σωλήνα ύδρευσης, θα καταστρέψει οτιδήποτε υπάρχει γύρω του.

Δυστυχώς, αυτά τα προβλήματα δεν θα περιοριστούν στην περιοχή της διαρροής. Οι διαρροές εισάγουν υγρασία και υγρασία σε όλο το πλάτος του σωλήνα. Αυτή η υγρασία και η υγρασία μπορούν να εισχωρήσουν σε όλα τα είδη των χώρων, συμπεριλαμβανομένων των τοίχων σας. Εάν παρατηρήσετε παραμόρφωση ή υγρασία στους τοίχους, τα δάπεδα ή τα ντουλάπια σας, μπορεί να ευθύνεται το νερό από την κύρια γραμμή σας.

3. Ακούτε ήχους τρεχούμενου νερού που δεν μπορείτε να εξηγήσετε

Το νερό τρέχει συνεχώς μέσα από τις κύριες γραμμές ύδρευσης. Κανονικά, δεν μπορείτε να το ακούσετε επειδή το κλειστό σύστημα του σωλήνα σβήνει τον ήχο. Ωστόσο, εάν υπάρχει παραβίαση σε αυτό το σύστημα, μπορεί να αρχίσετε να ακούτε νερό να τρέχει μέσω του σωλήνα.

Ξεκινήστε ακούγοντας αυτούς τους ήχους που διαρρέουν στα χαμηλότερα, πιο ήσυχα σημεία του σπιτιού σας. Ανοίξτε τα ντουλάπια και τα ντουλάπια για να δείτε αν ακούτε κάτι πίσω από αυτά. Αν ακούσετε τρεχούμενο νερό, μπορεί να υπάρχει διαρροή έξω ή μέσα στους τοίχους σας.

4. Έχετε ανεξήγητες λακκούβες ή λάσπες στην αυλή σας

Αυτό είναι το πιο προφανές σημάδι διαρροής κεντρικού νερού. Εάν η γραμμή νερού της αυλής σας διαρρέει, όλο αυτό το νερό είναι πιθανό να ρέει έξω στην αυλή σας. Όταν το χώμα σας δεν μπορεί να τα απορροφήσει όλα, ανεβαίνει στην επιφάνεια ως απορροή ή λακκούβες. Το νερό που διαρρέει από το έδαφος είναι σημάδι σημαντικής διαρροής γραμμής νερού και απαιτεί άμεση επισκευή.

Μια σημαντική σημείωση: η πραγματική διαρροή νερού δεν είναι απαραίτητα κοντά στο σημείο που βλέπετε το νερό. Καθώς το νερό διαρρέει από τον σωλήνα και ανεβαίνει μέσα από το έδαφος, μπορεί να μετακινηθεί αρκετά. Δεν πρέπει ποτέ να επιχειρήσετε να επισκευάσετε το δίκτυο ύδρευσης σκάβοντας μόνοι σας. Θα μπορούσατε να χάσετε την πηγή της διαρροής και να κάνετε όλο αυτό το σκάψιμο για τίποτα!

Υπάρχει ένας άλλος λόγος που δεν πρέπει ποτέ να σκάβετε μόνοι σας: μπορεί να μην χρειαστεί να σκάψετε πολύ! Η Αποφράξεις Αναγνώστου διαθέτει τον προηγμένο εξοπλισμό και τους έμπειρους τεχνικούς που χρειαζόμαστε για να επιδιορθωθούν οι διαρροές στη γραμμή αυλής χωρίς εκτεταμένες εκσκαφές.

Πιο πολύπλοκο από όσο νομίζατε;

Επικοινωνήστε με έναν επαγγελματία στην Αποφράξεις Αναγνώστου για τις ανάγκες επισκευής ή εγκατάστασης υδραυλικών εγκαταστάσεων.

Πώς να βρείτε μια διαρροή νερού υπόγεια;

Μην μαντέψετε μια σοβαρή διαρροή νερού στην αυλή σας. Ζητήστε από τους αδειοδοτημένους επαγγελματίες της Αποφράξεις Αναγνώστου να διαγνώσουν το πρόβλημά σας. Η ομάδα μας γνωρίζει πώς να εντοπίσει μια διαρροή νερού υπόγεια και να επιδιορθώσει τη ζημιά γρήγορα και αποτελεσματικά.

Επικοινωνήστε με Αποφράξεις Αναγνώστου σήμερα για βοήθεια σχετικά με διαρροές γραμμής αυλής στην Αθήνα. Δεν θα σπαταλήσουμε το νερό ή το χρόνο σας.

Για περισσότερες συμβουλές συντήρησης αποχέτευσης και απόφραξης διαβάστε περισσότερη αρθρογραφία από Αποφράξεις Αναγνώστου.

Δείτε περισσότερες περιοχές Αποφράξεις Αναγνώστου: