pos-na-kanete-monosi-ydravlikon-solinon

Πώς να κάνετε μόνωση υδραυλικών σωλήνων;

 

Πώς να κάνετε μόνωση υδραυλικών σωλήνων;

Ένα από τα πιο κοινά καθήκοντα που κάνουμε όλοι στο σπίτι μας είναι να το μονώσουμε – υδραυλικοί Αθήνα. Η μόνωση του σπιτιού σας βελτιώνει την ποιότητα ζωής σας και σας εξοικονομεί χρήματα. Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν, ωστόσο, πόσο σημαντική είναι η μόνωση των σωλήνων.

Προσπαθήστε να μονώσετε τους σωλήνες του σπιτιού σας και θα εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα. Είναι μια εύκολη διαδικασία που μπορείτε να κάνετε ακόμη και μόνοι σας. Είμαστε εδώ για να σας δώσουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεστε για να κάνετε τη μόνωση του σωλήνα σας παιχνίδι.

Γιατί είναι απαραίτητη η μόνωση σωλήνων;

Μια έξυπνη επιλογή θα ήταν να μονώσετε σωλήνες νερού που βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους, όπως το γκαράζ και ο κήπος. Αυτό θα τους βοηθήσει να αποτρέψουν το σπάσιμο λόγω του κρύου το χειμώνα.

Ένας άλλος λόγος που η μόνωση σωλήνων θεωρείται απαραίτητη είναι η εξοικονόμηση χρημάτων για το κόστος θέρμανσης. Μονώστε τους σωλήνες του ψυγείου και αυτό θα σας βοηθήσει να μεταφέρετε τη θερμότητα στα μέρη που θέλετε.

Τέλος, εάν θέλετε να μειώσετε την υγρασία στο σπίτι σας, τότε η λύση είναι να μονώσετε όλους τους εξωτερικούς σωλήνες στην κουζίνα και το μπάνιο.

Πώς θα μονώσετε τους σωλήνες χωρίς βοήθεια υδραυλικού

Καλύψτε τα κενά στους τοίχους

Προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη μόνωση των σωλήνων, είναι επίσης σημαντικό να κλείσετε τα κενά στον τοίχο. Εξετάστε προσεκτικά εάν υπάρχουν σημεία στον τοίχο και στους σωλήνες σας, αλλιώς οι υδραυλικοί Αθήνα είναι δίπλα σας.

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία μόνωσης των σωλήνων σας, σφραγίστε καλά τα σημεία για να αποφύγετε διαρροές θερμότητας ή υγρασίας. Το υλικά που θα χρειαστείτε μπορεί να είναι μονωτική ταινία, σχοινί στεγανοποίησης ή αφρός πολυουρεθάνης με μόνωση ψεκασμού.

Μόνωση σωλήνων ψυγείου

Ένας τρόπος για να μονώσετε τους σωλήνες του ψυγείου είναι να χρησιμοποιήσετε μονωμένους σωλήνες. Τα απαραίτητα υλικά είναι ένα μαχαίρι, ένα μαχαίρι μοντελοποίησης, μια λοξότμηση και μια μονωτική ταινία.

Η διαδικασία είναι η ακόλουθη. Η κοπή του μονωτικού σωλήνα στο κατάλληλο μήκος είναι πολύ απλή. Χρησιμοποιήστε ένα λοξότμητο κουτί και κόψτε το σωλήνα σε γωνία 30 ° και 45 °. Για να το κόψετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι με ίσια λεπίδα 30 cm.

Τραβήξτε το μονωτικό σωλήνα για να ανοίξει κατά μήκος και σπρώξτε τον στο σωλήνα του ψυγείου. Στη συνέχεια, μπορείτε να σφραγίσετε το μονωτικό σωλήνα με μονωτική ταινία. Βεβαιωθείτε ότι σφραγίζετε και τυλίγετε όλες τις αρθρώσεις με μονωτική ταινία. Αυτό θα εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή μόνωση.

Ένας από τους πιο συνηθισμένους και ανθεκτικούς σωλήνες μόνωσης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι αυτός με επένδυση αλουμινίου. Μερικά από τα οφέλη από τη χρήση του είναι:

  • Μειώνει τον κίνδυνο διάβρωσης της μόνωσης
  • Αντοχή σε χημικά και λάδια
  • Γρήγορη και εύκολη εγκατάσταση χωρίς ειδικό εξοπλισμό
  • Αισθητικά ευχάριστη εμφάνιση
  • Ανθεκτικό σε ακραίες θερμοκρασίες
  • Δεν απαιτείται ταινία, μπογιά ή άλλο κάλυμμα
  • Καθαρίζεται εύκολα με ένα πανί

Τι να κάνετε εάν οι σωλήνες στο σπίτι σας παγώσουν;

Η χώρα παρέλυσε από την κακοκαίρια, πολλές περιοχές έχουν πληγεί από τη χιονοθύελλα. Αυτά είναι μερικά από τα κλισέ που ακούμε συχνά τους χειμερινούς μήνες. Ωστόσο, αν και κλισέ, δεν σταματούν να κρύβουν αλήθειες. Ξαφνικά βρισκόμασταν αντιμέτωποι με ένα κρύο κλίμα, στο οποίο κανείς μας δεν έχει συνηθίσει. Ως αποτέλεσμα, αντιμετωπίζουμε πολλές δυσκολίες και ζημιές. Από τα πιο χαρακτηριστικά, φυσικά δεν είναι άλλη από τις κατεψυγμένες σωληνώσεις.

Ακριβώς λόγω της απειρίας μας σε τέτοιες καταστάσεις, δύσκολα θα σκεφτεί κανείς ότι πρέπει να προστατεύσει το σπίτι του από το χιόνι. Πολλοί θα σας προειδοποιήσουν να ντύσετε καλά ή να σας καθοδηγήσουν για το πώς να οδηγείτε. Αλλά ξέρετε τι να κάνετε εάν οι σωλήνες σας παγώσουν ή σπάσουν από το κρύο; Εάν δεν τους φροντίσατε νωρίς, τώρα πρέπει να αντιμετωπίσετε ένα ύπουλο πρόβλημα αμέσως. Όσο περισσότερο αφήνετε τον πάγο να ηρεμήσει, τόσο πιο πιθανό είναι οι παγωμένοι σωλήνες να σπάσουν σύντομα.

Τι πρέπει να κάνετε για να αναζωογονήσετε τους παγωμένους αγωγούς;

Αφήστε μια βρύση να τρέξει

Τα παγωμένα σιντριβάνια που ελπίζουμε μάταια να πάρουμε λίγο νερό για να ξεδιψάσουμε είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημάδια ότι οι αγωγοί μας έχουν παγώσει για πάντα. Εάν βρίσκεστε ήδη σε αυτό το σημείο, δεν έχετε πολλά να κάνετε παρά να καλέσετε αμέσως έναν υδραυλικό.

Αλλά αν η κατάσταση δεν είναι τόσο προχωρημένη και η βρύση σας δίνει μερικά σημάδια ζωής, τότε αφήστε την να λειτουργήσει ελαφρά. Με αυτόν τον τρόπο αποτρέπετε την ολική ζημιά, καθώς το τρεχούμενο νερό παγώνει πολύ πιο σκληρά από το να στέκεται, αλλά θα βοηθήσει επίσης τον υπάρχοντα πάγο να σταματήσει σταδιακά.

Ζεστάνετε τους σωλήνες

Εάν έχετε βρει το μέρος όπου υπάρχει πρόβλημα, μπορείτε αργά να αρχίσετε να ξεπαγώνετε τους σωλήνες. Είναι μια δύσκολη και επικίνδυνη διαδικασία που δεν πρέπει ποτέ να γίνει χωρίς την αδιαίρετη προσοχή σας. Η ζημιά που μπορεί να προκληθεί είναι μεγάλη και τεράστια. Χρησιμοποιήστε ένα καλοριφέρ όπως στεγνωτήρα μαλλιών και αρχίστε να θερμαίνετε το σωλήνα.

Αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνει πολύ σταδιακά, επειδή είναι πιθανό οι σωλήνες ή άλλα εξαρτήματα να μην αντέχουν στην ξαφνική αλλαγή θερμοκρασίας. Είναι καλό να ξεκινάτε από το τμήμα του σωλήνα που βρίσκεται κοντά στο διακόπτη, έτσι ώστε η αλλαγή να γίνεται πιο ομαλά.

Καλέστε έναν υδραυλικό από το 24gr –

Υδραυλικοί Αθήνα

Εάν ακολουθήσετε την παραπάνω διαδικασία και σε οποιοδήποτε σημείο εντοπίσετε ρωγμές στο σωλήνα ή στη βρύση, πρέπει να ενεργήσετε αμέσως. Απενεργοποιήστε τον κύριο διακόπτη παροχής νερού και καλέστε έναν επαγγελματία.

Υπάρχει κίνδυνος ο σωλήνας σας να σπάσει εντελώς και ξαφνικά θα βρεθείτε σε ένα πλημμυρισμένο σπίτι. επίσης εάν οι κατεψυγμένοι σωλήνες σας έχουν ήδη περάσει στην άλλη πλευρά, δυστυχώς δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα μόνοι σας.

Οι σπασμένοι σωλήνες πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα και επαγγελματικά εάν δεν θέλετε επιπλέον κόστος επισκευής. Τι προτιμάτε; Μια σωστή επισκευή του σωλήνα σας ή μια πλήρης ανακατασκευή του χώρου; Δεδομένου του μεγέθους της διαφοράς στην τιμή, η απόφαση είναι δική σας.

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε να μονώσετε εύκολα τους σωλήνες σας! Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον καταλληλότερο τρόπο μόνωσης των σωλήνων σας με βάση τις ανάγκες του χώρου σας, ρωτώντας τους έμπειρους υδραυλικούς μας!

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης για υδραυλικοί Αθήνα: